Veckan som varit

Denna vecka har det varit lite av ett ekorrhjul här hemma. 
Jesper har jobbar 06-18 varje dag så mina dagar har sett ut på följande vis, väcka barn, lämna barn, jobba, hämta barn, underhålla barn, laga mat, städa, bada barn, lägga barn och somnat på soffan.
Jesper har jobbat skift sedan vi träffades så det är bara nu han jobbat dagtid i ca 3 månader. Kom in i rutinen av att ha honom hemma på eftermiddagarna och helgerna ganska så snabbt så kändes snopet nu när vi gick tillbaka till den "gamla" verkligheten. 
Dock så tycker jag detta schema ser toppen ut, han har jobbat i 5 dagar, ledig nu i 6 dagar, jobbar 3 dagar sen ledig igen i 7 dagar, jobba 4 dagar och ledig 3 dagar osv... 

I går så tog vi det bara lugnt hemma. Jag och Jesper städade hela huset våning för våning så nu är det skinande rent. Barnen spelade spel under tiden så det gick snabbt att städa då vi inte behövde passa upp på dem.
Tog en tripp till stan för att handla lite inför middagen som bestod av plankstek. 
Har sagt det förr men det är värt att nämna igen, är så himla lyckligt lottad att ha en man som älskar att laga mat! 

Hur gott?! Den hemmagjorda béasåsen skulle jag kunna leva på! 

Efter middagen så gosade vi ner oss i soffan och barnen fick sitt lördagsgodis. En varsin tablettask och ett varsitt kinderägg blev det. De var kvar sedan förra helgen då de inte frågade efter något då.
Barnen fick vara uppe längre än vanligt och kom inte i säng förens närmare halv nio så det blev ganska så sent för oss också då vi började titta på film sent. 

Idag skulle barnen egentligen gått på moraträsk med farmor och farfar men pga sjukdom så fick de ställa in. Vi hade inte sagt något till barnen om att planerna så det kändes skönt att de inte visste något nu när det blev som det blev. 
Vi gjorde det bästa utav dagen och på förmiddagen så åkte vi till mehedeby och åkte pulka och busade i snön. Vilgot är en riktig vinnarskalle och blev super arg för att jag och Jesper kom längre i pulkan än vad han gjorde. Vi har ju tyngden med oss men det förstod ju inte han :'D
När vi kom hem så la vi barnen så de fick sova en timme, de var helt slut efter dagen. Speciellt Vilgot som springer upp själv i backen med sin pulka. 
Mamma och Hasse skulle låna en såg utav oss så de kom för att hämta den och hade med sig semlor. Första semlan för i år. Föredrar dock grodor men det var så längesen man åt så det var gott i alla fall :) 

Just nu så sitter jag i köket och surfar runt på datorn, barnen leker med varandra och Jesper håller på att laga mat. Idag blir det vildsvinsgryta med ädelost. Luktar super gott i hela huset! Får se vad barnen säger men de brukar äta de mesta :) 

Nu ska jag se om barnen vill spela något spel i väntan på maten! Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0