Nytt år nya utmaningar

Ja vart ska jag börja. Kommer nog bli ett långt inlägg!

Barnen, 

Tilde har de senaste månaderna utvecklat en otrolig personlighet. Så mycket känslor i en sån liten kropp! 
Världens gladaste lilla tjej som har lätt till skratt och gärna drar med en i leken. Kommer med böcker hela tiden och drar med en till soffan så man kan gosa ner sig och läsa lääänge. Bilar är det bästa som finns och hon gömmer dem gärna på olika ställen i huset så att inte Vilgot ska ta dem. Städade ur garderoben för någon dag sen och hittade ett gäng bilar i en skolåda. 
Busigare unge får man nog leta efter, så fort det blir tyst vet man att det är kört! Drar ut alla kläder ur byrån, spolar ner saker i toaletten, kastar ut allt ur köksskåpen och igår när vi var hemma hos farmor och farfar så hade hon hittat gömman med ostbågar och satt och smaskade på dem innan maten.
Hon vet att hon är söt och utnytjar det så fort hon gjort något hon inte får. Börjar grina, kommer och slår armarna om benen och tittar upp på en med stora tårfyllda ögon.. Ni kan ju gissa hur lätt det är att komma med tillsägelser då! 
Den 27/2 börjar hon på dagis, Svalan på tallbacken blev det och jag är så glad för det! Vilgot går där nu och det känns super bra att hon kommer ha samma personal som han haft. Jag känner mig inte redo att lämna dem så det är skönt att få vara kvar på samma avdelning ett tag till. Hon har börjat prata mer och mer och förstår precis allt man säger så det blir nog kul för henne att få komma dit och leka och lära. 

Vilgot Vilgot Vilgot... Min fina fina kille i sin finaste period någonsin. Charmen med treårstrotsen som alla föräldrar och barn går igenom. Jesper säger att han fått humöret från mig, jag låtsas som att jag inte vet vad han pratar om.
Han testar Jesper mest för det biter mer på honom än på mig. Av någon anledning så är han mycket nöjdare med tillvaron när vi är hemma en åt gången, så fort den andra kommer hem så ska han visa sig och så börjar det. Tycker så synd om honom när han går igenom dessa känslostormar, glad, ledsen, arg och allt däremellan, man får bara finnas där och försöka förstå.
Han börjar på stora avdelningen en vecka innan Tilde kommer till Svalan där han går nu, vi prata lite om det innan jul när jag var på utveckligssamtal men nu blev det av lite tidigare än vi räknat med. 
Vet att det kommer gå super bra, han känner de flesta barnen sen innan och har aldrig haft problem att hitta någon att leka med. 
Är nog bra att han hinner byta avdelning innan Tilde börjar, han är så himla beskyddande och mån om henne att ingen annan hade fått leka med henne. Han älskar henne så mycket och det är ofta jag är nära till tårar när han gör små gulliga saker som han inte ens tänker på. Han ska alltid ha två av allt för att ge en till henne, hittar han ett av hennes godsedjur nere när hon sover så ska jag gå upp med det till henne, han försöker få henne att ta hans hand när de sitter bak i bilen tillsammans och bäst av allt är när han vill visa henne något och tar tag i hennes hand och säger "kom här Titti" <3 

Det är tufft att vara mamma till två så små men jag har tur som har Jesper vid min sida, utan honom hade jag kastat in handuken vid några tillfällen. 

Jesper har börjat jobba i uppsala, samma jobb annan ort och det blir lite längre dagar då det tar längre tid att pendla men det funkar bra ändå tycker jag. Han jobbar flera dagar på rad men får också ledigt många dagar så det väger upp.

Jag ska snart börja jobba igen efter 3 år hemma med barn och jag måste erkänna att jag är lite nervös. Har varit så bortskämd med att kunna spendera så mycket tid med barnen, hinna med allt som ska göras hemma, ärenden till affären och allt som hör till vardagen. Ska dock inte börja på 100%, inte medans barnen är så små iaf. Får se hur mycket tid det blir och hur allt går ihop med Jespers schema. hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0