Vill ha fredag hela veckan!

Har alltid tyckt att fredagar är den bästa dagen på hela veckan och speciellt nu när fredagarna också betyder att jag kommer in i en ny vecka! 
 
Idag går jag in i vecka 25 (24+0) och hela 60% har gått, har lite svårt att förstå att det inte är så långt kvar! Magen växer och bebisen växer. Jag har känt sparkar väldigt länge men nu är dom verkligen super starka och jag känner också jätte bra hur han vänder på sig. Han har också börjat tryckt på blåsan mer, det är som att han ställer sig på den och skjuter ifrån och jag får springa på toaletten hela tiden. Mina tuttar har växt på som bara den sen jag blev gravid och bharna blir bara mindre och mindre för varje dag som går känns det som, trycker jag så kommer det vit mjölk nu också så det är ganska häftigt men konstigt på samma gång. 
Foglossningen började för några veckor sen och jag trodde verkligen inte att det skulle göra så ont och vara så obekvämt som det faktiskt är. Går inte att förklara hur det känns man måste nog uppleva det för att förstå, men det känns som att ponnin ska delas i två delar och att benen ska lossna och glida isär när jag går haha. Gör också sjukt ont i nedre delen av ryggen och vid "kärlekshandtagen". 
 
 
Bebisen - Bebisen är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Barnets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket. Bebisen liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner, och har samlat på sig mer fett.
 

Övrigt - Många kvinnor plågas av benkramper eller stickningar i händerna. Tyvärr är det inte så mycket man kan göra för att lindra detta, men vissa tycker att massage hjälper. Man kan också prova att smörja på en avkylande kräm på benen, och att trampa lite hårt i golvet.

En del gravida upplever stickningar i händerna, även kallat karpatunnel syndrom. En del gravida får en känsla av att det sticker som nålar. Främst i tummen och pekfingret och med känselbortfall och ibland kraftlöshet. Ibland gäller det hela handen och underarmen. Det går över hos de flesta efter förlossningen. Ett fåtal behöver kirurgisk behandling.  

Nu kommer du och bör också varje dag känna att fostret rör sig. Detta är din garanti för att allt står bra till med det lilla livet i magen.

Du och din partner behöver inte oroa er för att sex kan vara skadligt för barnet, om det är en normal graviditet.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0