Vardag

Man mår ju alltid så pissigt på morgonen när man är sjuk och imorse var det inget undantag. Hade gärna dragit täcket över huvudet och legat kvar i sängen imorse när klockan ringde..
Gick upp och väckte barnen som också var trötta så dem klädde jag på liggandes i soffan och medans jag fixade klart mig själv så kikade de på lite tecknat. Tilde skulle jag fixa håret på tydligen och det hade jag inte räknat med i tidplanen så vi blev några minuter sen till dagis.
Har många gånger sagt att hade jag vetat vad Tilde skulle bli för liten person så hade jag döpt henne till Vilja istället.

Jobbet gick bra men var mycket som skulle göras då jag var sjuk större delen av förra veckan. Tur jag har tillgång till jobbmail och lite sånt när jag är hemma så jag hade fått undan det mesta utav det när jag var hemma. 
Började må dåligt efter lunch och när jag åkte för att hämta barnen var jag i tankarna om jag skulle åka hem och slänga i mig alvedon och ipren bara för att försöka få lindring lite snabbare. Höll ut och hämtade barnen i alla fall och när vi kom hem så kastade vi oss på soffan alla tre och det dröjde inte länge förens Vilgot låg och snarkade. 
 
Jesper kom hem ungeför en timme efter oss och när jag skulle börja med maten så upptäckte jag att jag glömt ta upp kycklingen ur frysen på morgonen som jag tänkt.. Improviserade så det blev våfflor, yoghurt med banan, mackor, ägg och lite annat så fick man plocka vad man ville ha. Imorgon ska jag komma ihåg kyckligen!

Efter middagen så spelade vi lite spel hela familjen, Tilde har sån tur och vinner hela tiden va vi än spelar.

Maja var med i Tildes lag och skulle såklart också kasta tärningen.

Vilgot är så duktig på att spela spel, han förstår reglerna och väntar på sin tur och har full koll på vad man får och inte får göra. 

Barnen har lagt för någon timme sedan och vi pustar ut i soffan. Känner att förkylningen sitter kvar och jag är totalt slut i kropp och knopp efter dagen. Funderar på att ta en varm kopp oboy för att få upp värmen lite.. Borde inte.. Men det vore gott.
 
Vinterland

Klockan 8 tassade det in fyra små fötter i vårt sovrum och försökte sno mobiltelefonerna ;) Jag vaknade så gick upp och bäddade ner dem i soffan framför en film istället och sen gick jag tillbaka och la mig. Somnade aldrig om utan låg och pillade med telefonen i en kvart innan jag väckte Jesper.

Vi hann inte ens äta frukost innan Tilde hade klätt på sig och stod och stutsade i sängen och tjoade. Super laddad på att åka iväg och grilla korv och åka lite pulka.


Efter en evighet med packande och påklädnad av alla med kläder, underställ och ytterkläder så kom vi äntligen iväg. 
Vi mötte upp Jesper föräldrar vid gropholmarna och hade en jätte mysig förmiddag. Gjorde upp en eld så vi kunde grilla korv och Jesper och Vilgot åkte bob. Tilde var väl inte på det bästa humöret så hon tittade på istället. 

Kom hem lite efter lunch och barnen var så trötta så de gick ta en vila, vi var också trötta och satte oss i soffan med varm oboy. Väckte inte barnen förens efter 15 och tänkte att den smällen får vi väl ta ikväll men de somnade direkt i alla fall. 

Vi har varit och handlat inför veckan och till middag blev det tacos. Badade barnen och tog en dusch medans Jesper plockade undan.
Ligger och muttrar under en filt iklädd min morgonrock, ska nog göra en kopp te så kanske man får upp temperaturen lite. 
Bron börjar om ungefär 30 minuter och efter det kanske läggdags, man blir trött av att vara ute i friska luften. 

Scratch map

Något jag är lite sugen på att införskaffa och sätta upp i matrummet är en Scratch map.
Det är en tavla/plansch med en bild på världskartan. Man skrapar varje land man varit i så får det landet en färg när man skrapat klart. 

Man har ju varit på en del ställen och vi båda har som mål att resa så mycket vi bara kan med barnen när de växer upp. 
Vore kul om man hade en Scratch map eller något liknande tycker jag. 
Jag har varit i  England (6 gånger), Frankrike(2 gånger), Tjeckien(2 gånger), Ungern, Spanien, Turkiet, Cypern, Grekland och sen grannländerna Norge och Finland. Nästa resa går till London för 7e gången och nästa år har vi ju en resa till Thailand bokad. 

Även fast vi har 3 kommande resor så kan jag inte låta bli att planera vad som kommer efter det. Vi har pratat om att åka till Maldiverna när Jesper fyller 30 år, bjuder med familj och vänner sen så får man se om någon följer med då flyget kanske avskräcker de flesta. Det var så himla himla nära att vi bokade om våran Thailand resa här för någon dag sedan till Maldiverna istället, hade barnen varit något år äldre så hade det nog blivit så.
Sen skulle jag gärna åka till kap verde och det mesta i karibien lockar mig. Italien skulle jag också gärna åka till för att äta god mat, dricka vin och titta på staden. Men det känns som en vuxenresa så det får vi nog vänta lite med ;) 

I alla fall, en scratch map blir det nog.. Måste bara bestämma mig för vilken. Lutar nog åt denna från coolstuff.se i svart eller vit. 
 

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0