Lucia och magsjuka

Glad lucia! 

I måndags så var det lucia firande på dagis så jag, Jesper, mamma, pappa och Reine var och tittade när barnen sjöng och efter det så bjöd dem på fika som barnen hade bakat. Var jätte mysigt och jag gråter varje år <3 Var första gången Tilde var med och de var så himla fina båda två. Alla barnen var jätte jätte duktiga och fröknarna styrde upp allt hur bra som helst. 
Är så glad att vi får komma och titta på dem, de har ställt in lucia på flera ställen här i grannkommunerna pga kulturkrockar....
 
 
Idag har jag varit på entreprenörsmöte i Uppsala, intressant och kul. Gick snabbare än väntat så efter lunch så åkte jag hem.
När jag hämtade Vilgot så upptäckte jag att det satt en lapp på dörren att det går magsjuka. Kände hur magen drog ihop sig och paniken kom krypandes. Pratade med Jesper och vi bestämde snabbt att vi håller barnen hemma från och med idag. De skulle gått på sin julledighet nästa onsdag men den får börja lite tidigare helt enkelt. Ska åka förbi och lämna något till personalen som tack och ta hem overaller och sånt senare i veckan. 

På eftermiddagen så åkte jag och pappa in till stan för att leta efter en julgran. Är väldigt petig men i år gick det snabbt att hitta en fin. Barnen är super laddade och till helgen så ska vi ta in och klä den. 

Julgran 2014


2015


2016
 

December

Tiden går och ni stackare fortsätter att kika in här utan något att läsa.

Har hänt mycket på en månad, jag har haft oturen att vara sjuk i flera omgångar. Sist var det njurbäckeninflamation. Det önskar jag inte min värsta fiende, fy satan så ont och obehagligt! UVI som vandrat upp i njurarna så det gör ont, illamående och huvudvärk samt de vanliga symtomen på UVI. Nu är antibiotikan uppäten i alla fall och vi hoppas på att det var den sista sjukdomen för i år!
Theri har också varit sjuk så jag fick ta en tripp till veterinären, konstaterades att hon bråkat med en annan katt och en tömd varböld, antibiotika och 3000kr senare så är hon nu tipp topp igen! 
 
Annars rullar livet här på älvkarleövägen på.
Jesper har börjat jobba dagtid så barnen går nu 7.30 till ca 15/15.30.
Det kändes inte alls bra i början då vi kunnat gett dem korta dagar samt flera dagars ledighet mitt i veckorna men barnen trivs ju hur bra som helst vilket gör att det känns bättre.

Tilde har börjar gå på toaletten igen, hon gjorde det när hon var ca 1 år i någon månad för att sedan vända helt och hon har total vägrat fram tills nu. Hon har bara kissat än men vi hejar på så får det ta den tid det tar. 
Växer så det knakar och hennes utveckling i talet förvånar mig från dag till dag, hon pratar så klart och tydligt och snappar upp precis allt man säger. Säger man något så upprepar hon det perfekt. Nu har hon börjat säga "Tjena" när hon ska säga hej, låter så roligt!
Hade utvecklingssamtal för någon vecka sedan och fick då veta att det kanske blir en flytt efter nyår beroende på hur mycket nya barn som kommer. Hon kommer då att få gå på havsörnen som ligger vägg i vägg med Ugglan där Vilgot går. Känner mig nöjd med att de kommer gå på olika avdelningar, de har så mycket tid med varandra i alla fall så det kan nog bara vara skönt för dem. 

Vilgot har utvecklats otroligt bara på en månad, han har haft lite problem med talet och inte riktigt intresserat sig för det helt enkelt men jag tycker det är stor skillnad nu på kort tid. Han har gjort en växspurt också så jag har fått köpt hem nya kläder, skor samt bilstol. Klickade hem en på blackfriday så nu sitter han framåtvänd och är så stolt över det. 
 
 
Jag och Jesper firade 7 år ihop i början på november, kan inte förstå vart tiden har tagit vägen. 2 flyttar, 7 resor, 2 graviditeter, 2 barn, oändligt mycket tjaft men ännu mera kärlek. Att man kan ha det såhär bra tillsammans med någon hade jag aldrig vågat hoppats på. 
 
Annars har det inte hänt allt för mycket här bland all sjukdom, vi har julpyntat (allt utom granen såklart) julbord är inbokade, julklappar är inhandlade och listor till tomten är skrivna. Snön fattas men jag hoppas att det kommer lagom till jul.

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0