Sista April

Sista April och vädret fortsätter att vara på topp vilket är tacksamt här hemma.
Vi har spenderat större delen av de senaste dagarna ute och jag tror och hoppas att vädret kommer att hålla i sig.
 
Jesper jobbar eftermiddag vilket gör att vi fått börja morgonen tillsammans alla fyra vilket vi i vanliga fall bara kan göra på helgerna när han inte jobbar. Känns lyxigt så vi har slagit på stort med brunch varje dag!

Har inte hänt så mycket här, jobb, dagis och livet rullar på.
Barnen har fått egna sovrum, eller Vilgot har kvar sitt gamla rum men Tildes säng har vi flyttat till lekrummet. Det funkade jätte bra att dela rum fram till för ungefär en månad sen. De har alltid sovit väldigt bra på nätterna ända sedan de föddes men för en månad sen så började de störa varandra vilket störde både deras och vår sömn. Efter en månad så fick vi nog och Tilde fick byta rum och sen dess har de sovit hela nätter (med något undantag) och de vaknar mellan 8-9. 
 
Jesper och Vilgot har hunnit fylla år sen jag skrev något sist och de blev firade av familj och vänner. Vilgot fick sin efterlängtade polistårta och massor med fina presenter som han fortfarande pratar om. Kan inte förstå att vi har en treåring hemma, men det känns vissa dagar vill jag lova ;)

Förra helgen så åkte jag och Jesper upp till Örnsköldsvik för att fira Sara som fyllt 25 år. Vi hade en underbar helg på hotell, gick på en otroligt rolig 25 års fest och fick umgås med Sara och Mattias. 


Tagit en tur till frissan har jag gjort hunnit också, passa på att börja ljusa upp det inför sommaren!

Sen tror jag faktiskt inte att det har hänt så mycket mer som är värt att nämna. Imorgon är det röd dag vilket jag glömt bort så jag var helt inställd på att åka och jobba men kom på nu mot kvällen att så är ju inte fallet. Jesper är ledig i två dagar nu och barnen också då såklart så jag och Victoria tänkte passa på att ta en tur till stan och se vad som finns och lunch gissar jag också på att det blir. Något nyttigt! Har gett mig fan på att ta tag i vikten igen, gick ner 11kg till förra sommaren men sen unnar man sig och sen är man tillbaka igen. Ska försöka att låta bli det denna gång! 
Blir mycket på en gång när det går så långt mellan gångerna man är inne här!

Regn och rusk måndag

Vaknade till regn och rusk i morse och som pricken över i så var jag otroligt trött då barnen har bökat inatt båda två. 
Barnen sov när jag gick upp och jag hann bara få i mig mackan så var Jesper hemma och Vilgot vaknade. Sa hejdå och rullade iväg till jobbet.*
Blev en långdag med två möten, ett på förmiddagen i uppsala som var riktigt givande och sen blev det ett till möte när vi kom tillbaka till kontoret. Huvudet är fullt av information och jag har haft huvudvärk hela dagen och ingen tablett i världen har gjort det bättre.
Jobbade längre än vanligt idag och kommer göra det imorgon också så att jag kan gå hem lite tidigare på onsdag och vara ledig även torsdag. I vanliga fall så är jag bara ledig fredagar men Jesper är ledig, barnen är lediga och Sara kommer på onsdag så då är jag gärna ledig efter det. 

Annars så har kvällen hemma varit lugn. Barnen har märkt av vädret och varit lite sega och det passade bra då jag hade huvudvärk och Jespers nätter börjar sätta spår. Tur att han går av imorgon och är ledig till nästa tisdag. 
Mamma var här och tittade på hockey men det får hon inte fortsätta med då de bara förlorar när vi tittar tillsammans.

Jag har redan lagt mig i sängen men tog med mig datorn upp så jag har något att pilla på medans jag tittar på vänner. 

Söndag

Då har även denna vecka flygit förbi och helgen började tragiskt nog med ett terrordåd i Stockholm. Tyvärr så var det bara en tidsfråga och jag är inte ett dugg förvånad, kanske över att det inte hände tidigare. 
Vi befann oss i Uppsala med barnen när det hände och vi satte oss i bilen och åkte raka vägen hem. 
Resten av helgen har vi hållt oss hemma, Reine och Gunilla hämtade barnen igår efter lunch och de var ivriga på att få åka iväg, Vilgot hade pratat om det hela förmiddagen.
Jag och Jesper tog det bara lugnt hemma, så skönt att bara vara själva i några timmar utan att göra någonting. Barnen åt middag hemma hos farmor och farfar och vi beställde pizza, kan inte komma ihåg sist vi hade en sån lat dag.

Jesper jobbar natt, när han kom hem och la sig för att sova så gick jag och barnen upp. Började med frukost i vardagsrummet precis som vi brukar göra på helgen och sen ville barnen rita vilket passade perfekt så jag kunde plocka undan.
Skivade upp lite frukt och sen satte vi oss i soffan och tittade på film innan det började krypa i benen på den minsta i familjen. 
Efter att ha "dammsugit", lekt med dockor, bilar och små gubbar så började nattens bök göra sig påmind och jag la båda två redan 11.30 och de sov ända till 14. Väckte både barnen och Jesper så gick vi ner och åt lite mellis innan vi gick ut i solen.
Jag och Jesper krattade upp de sista av löven och rensade på gården medans barnen lekte med varandra. Tog en paus för lite middag, hade grillad kyckling kvar som vi åt med pasta och sallad. Solen var fortfarande framme när vi var klara så det blev en prommis runt laxön också. 
Har bytt hc och äntligen fått riktig hjälp med starkare grejer för min pollenallergi så med nässpray, ögondroppar och tabletter så kan även jag njuta riktigt av våren! 
Vet inte riktigt varför vi envisas med att ta med vagnen då han ändå alltid vill gå. 

När vi kom hem så blev det ett snabbt bad och sen raka vägen i säng för imorgon är det lång dag på dagis, 8-15 går dem både måndag och tisdag denna vecka. Lite långa dagar men tur de är lediga resten av veckan!
Jesper ska sluta någon timme tidigare imorgon bitti så han kan lämna barnen så får vi se om det blir så att han även får hämta dem. Jag har två möten imorgon på jobbet så vi får se när jag kommer hem. 

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0