Aj aj

Natten gick bra, ammade först och sen ersättning innan vi somnade och hon vaknade 4.45 och fick en ny blöja också ammade jag innan vi somnade om igen och vaknade 9.10.
Vilgot låg och prata uppe och Tilde hade bajsat så det var bara att gå upp direkt, men kände mig utvilad iaf!

Blev frukost och sen lite lek som inte slutade så bra, Vilgot hoppade från saccosäcken ner på golvet och slog i foten. Trodde först han bitit sig i tungan men han haltade och grina så det blev kram kalas i soffan i nästan en timme 💙
Han är inte svullen och jag får klämma och känna på fötterna hur mycket jag vill men det är när han står och ska gå det gör ont och han börjar grina 😢 Så säger han ajaj men kan inte peka på vilken fot som gör ont.
Gick upp och la honom för ett litet tag sen och hoppas på att foten fått vila och känns bättre när han vaknar.
Han blir hemma från dagis imorgon i alla fall då jag jobbar ikväll istället. Sen så får vi besök imorgon också så hoppas foten känns bra! Dagen i bilder, mysfrulle och finfrilla. Glad och nöjd Tilde. Och en ledsen plutt i mammas famn 💙❤

Amning och ersättning

Igår gick det upp för mig, det var som att en liten lampa tändes långt där inne i huvudet. Hon blir ju inte mätt! 
Jag har varit så inställd på att helamma i 6 månader att jag inte ens tänkt tanken på att mjölken kanske inte räcker till.
Vi har haft ett par jobbiga veckor nu och jag har försökt hitta problemet till varför hon skriker och är missnöjd och har försökt testat mig fram och inget har funkat riktigt bra. 
Var och fixade naglarna och umgicks med mina tjejkompisar för några dagar sen och var då borta mellan 15-23 så Jesper gav ersättning och när jag kom hem så ammade jag henne men det var inte så mycket mjölk, räckte så hon blev mätt just då i alla fall. Tidigare så var jag tvungen att amma ungefär varannan timme annars sprutade det mjölk och brösten blev stenhårda direkt och ammningsskydden var jag tvungen att byta flera gånger om dagen.

Hon har på senaste tiden varit spänd i kroppen när jag ammar, släpper bröstet och skriker eller gnäller och jag har trott att det varit magknip då och även efter hon fått mat eftersom att magen varit spänd men inser nu att det nog varit för att hon varit hungrig och när hon skriker blir magen sjävklart hård då hon inte slappnar av.
 
Vi har provat sempers ersättning tidigare om det inte har räckt med mjölken jag pumpat ut då vi haft barnvakt, vi hade den till Vilgot när han var liten och varvade med någon gång ibland då det inte fanns tillfälle att amma eller vi hade barnvakt.
Den har inte funkat så bra för Tilde då hon inte fått bajsat på några dagar varje gång hon druckigt den så nu provar vi NAN 1 istället och den verkar vara mycket bättre. Googlade också och fick tips på flera sidor där det stod att man kunde ha lite lite rapsolja i ersättningen så det hade jag igår i förebyggande syfte och både igår och idag har det gett resultat! 


Jag är inte klar med att amma och tycker att det känns lite jobbigt att sluta den här gången, förra gången så var det ett val jag tog själv när Vilgot blev 6 månader och han började få tänder. Var så inställd på just 6 månader den här gången också men det spelar ingen roll, blir hon inte mätt så blir hon inte och det är ju faktiskt det som är det viktigaste
Enligt Jesper så är det här våran sista bebis (jag håller dock inte med) och jag har verkligen njutit utav amningen och tagit vara på varje tillfälle, att amma sitt barn är bland det bästa med att just få barn. Närheten och kontakten, den där pausen dom tar för att titta upp på en och le <3 Det är så jag kan börja grina! Kanske jätte töntigt men så känns det nu.
Jag kommer dock inte sluta amma helt utan kommer fortsätta med det och komplettera med ersättning efter för att vara säker på att hon blir mätt. Men kommer ju att trappa ner sakta men säkert då det snart är dags för lite smakportioner.
Så tacksam att jag kunnat amma båda två de första månaderna i deras liv i alla fall, kroppen är bra fantastisk!

Bästa platsen sen dag ett <3
 
 

Lördags eftermiddag

När Vilgot vaknade från tuppluren så gick även Jesper upp och jag föreslog att vi skulle ta en prommis till coop, sagt och gjort!
Vilgot på boben och Tilde i vagnen, tog bara 100 år att klä på alla och komma ut men iväg kom vi i alla fall!

Nöjd kille som får åka bob <3

När vi kom hem så gosade jag och Vilgot ner oss i soffan och försökte få upp värmen medans Jesper började med middagen och Tilde sov vidare i vagnen. 
Chu chu är en riktig favorit här hemma just nu och han talar om när han vill titta, då säger han "chu chu papa" och kommer med dosan till tvn ;) Sen sjunger han med och gör rörelser och går och nynnar på dom sen haha!
Tilde gillar det också så hon fick sätta sig och titta med storebror, fick ingen bild när han satt och höll henne i handen, då höll jag på att smälta!
 
Blev panerad torkfilé, potatismos, limesås och picklad rödlök till middag idag, Jesper är så himla duktig på att laga mat och det blir alltid så gott! Vilgot som hade tryckt i sig ett äpple på vägen hem från coop tog en stor portion i alla fall!
Idag har han ätit frukost- vindruvor, mandarin, fil och mjölk, lunch- 2 skivor blodpudding och mjölk, En flaska välling till vilan, Lunch nr 2- Soppa (som egentligen var Jespers), rån och vindruvor innan vi gick till coop, tog ett äpple på coop som alla barn får och sen åt han middag med oss och nu en flaska välling när han la sig! Han äter så mycket och växer så det knakar, tror han kommer bli riktigt lång!

Tilde har inte haft en bra dag idag och det har nog varit magen som spökar bland annat och det har varit riktigt jobbigt, har velat bryta ihop 10 gånger idag jag också men det är bara att bita ihop! 
Börjar fundera på om hon får tillräckligt med mjölk, hon är en riktig matgris och tuttig är hon så hon vill gärna tutta ofta. Provat att ge lite ersättning som tillägg men får för mig att hon får ont i magen och det blir ju lite trögare med ersättning då det inte är lika lätt att jobba med för magen men läste ett tips att ha i lite lite rapsolja och sagt och gjort en timmer efter att hon fått lite ersättning och olja så släppte det och det blev en fin blöja..

Innan rapsoljan 


Efter ;)


Nu sover hon sen ett litet tag tillbaka i alla fall och Vilgot också, Jesper åkte till jobbet för ungefär 1,5 timme sen och jag sitter och tittar på "The Carrie diaries" och kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska sova eller inte.. Är SÅ trött sen natten som var men somnar jag så vaknar väl hon precis då och då kommer jag bara vara ännu tröttare.. 

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0