Ullared

Hör och häpna! Jesper föreslog att vi skulle ta en tripp ner till Ullared i sommar på semestern, och inte tackar jag nej till det!
Sagt och gjort och vi bokade en stuga på en gång :) så 29 juni - 1 Juli blev det, då har vi hunnit haft semester en vecka så vi har fått tagit det lite lugnt. Lite familjemys, Vilgot spriger väl vid det laget så honom måste vi nog hålla i stenhårt haha. Ingen av oss har varit där förut så det ska bli spännande och se om vi hitta något.
Jesper är ledig 7 veckor i sommar och jag 4 som det ser ut nu. Sen hade vi tänkt köpa kort till furuvik också, hoppas Elin, Philip och Lily är ledig samtidigt så vi kan hänga där med dom :) Vilken lyx vi har som har furuvik så nära.


Längtar lite extra till sommaren nu när jag är sjuk och det är deppigt väder ute, känner på mig att den här sommaren kommer bjuda på mycket nya underbara saker <3 


Från sena blöta kvällar till familjemys och grillkvällar med vänner hemma. Dom starkaste strålarna i mitt liv <3
 

Vecka 14 (13+2)

Migränen borta yeey! Förkyningen + feber från helvetet böt av den istället. Haha så himla typiskt så jag nästan kan se det komiska i det! När jag äntligen slutat spytt pga graviditeten så spyr jag för att jag hostar så mycket istället ;)
 
Magen börjar synas mer och mer, folk på jobbet vet om det + närmaste vännerna och familj såklart :) Nu ser det inte ut som att jag ätit lite för mycket utan nu ser jag gravid ut så det är skönt! Räknar ner dagarna till först Jespers födelsedag 17 dagar, Vilgots födelsedag 19 dagar och ultraljudet 26 dagar. Känns som en evighet men vet att tiden kommer flyga förbi.

Tänkte göra en gämförelse med den här graviditeten och den med Vilgot.
 
Vikt
Vilgot - Oförändrad
Bebis 2 - Minus 1-2kg
 
Cravings
Vilgot - Apelsinmer, apelsiner, sura äpple
Bebis 2 - Äppeljuice, hårdbrödmackor
 
Illamående
Vilgot - Mådde bra förutom 2-3 veckor
Bebis 2 - Illamående och kräkningar från vecka 6-13
 
Humör
Vilgot - Kraftigt svängande..
Bebis 2 - Stabilt, tycker jag själv. Kanske lite blödigare än vanligt.
 
Energi
Vilgot - Trött och sov mest hela tiden
Bebis 2 - Trött, sover när Vilgot sover. Illamåendet och kräkningarna har tagit mycket energi.
 
Oro
Vilgot - Orolig och googlade minsta lilla känsla som bara skrämde upp mig ännu mer. Man ska inte googla. Gick ut med graviditeten vecka 12 då "säkra veckan" passerat.
Bebis 2 - Lika orolig, trodde det skulle bli bättre med nr 2 men nejdå lika orolig den här gången. Inte gått ut med graviditeten offentligt då vi vill göra ultraljudet först som kommer ske i vecka 17 (16+4).
 
Kroppen 
Vilgot - Magen syntes tidigt. Var ofta kissnödig men inte så det blev jobbigt. Hade mycket molvärk som gjorde mig orolig eftersom att det kändes som mensvärk, fast det var ju bara min lilla knubb som växte. 
Bebis 2 - Kissnödig hela hela tiden... Magen börja synas tidigt även denna gång, kanske lite tidigare än med Vilgot.
 
Samanfattning 
Vilgot - När jag tänker tillbaka och jämför så var graviditeten med honom enklare på alla sätt så här långt, det var när foglossningen kom som det blev riktigt jobbigt. Är glad att jag slapp samma illamående som jag hade nu. Jag mådde bara illa någon vecka och det var inte alls lika illa som nu. Det var enklare eftersom att jag bara hade mig själv och ta hand om och vi bodde i lägenhet så det var inte alls samma jobb som krävdes för att det skulle se fint ut hemma. Hade mycket molvärk som jag oroade mig för, fast jag nu vet att det är fullt normalt när bebisen växer och behöver mer plats :) 
Bebis 2- Illamåendet jag haft har varit vidrigt på alla sätt och vis. Hade jag mått såhär med Vilgot hade det nog inte blivit en bebis så snart som det blev nu. På så sätt är jag också glad att det kom nu andra gången så det blev tätt som vi ville ha.
Jag känner mig tröttare och mer orkeslös men det beror nog mycket på att energin gått åt till att hänga över toaletten. Alla övrig energi har gått åt till att vara mamma sen har jag däckat i soffan när han sovit på dagen. Jag är konstant kissnödig och får gå upp ca 3 gånger per natt och hela dagarna får jag springa. Har inte haft någon speciell molvärk den här gången, vet inte om det kan bero på att det inte är lika trånkt i magen den här gågen. 
 
Något som var precis lika första och andra gången var antalet gånger det tog för oss att få till en bebis, EN gång. Kan inte förstå vilken tur vi haft. Med Vilgot slutade vi med skydd och blev gravid samma månad och nu hann jag ha mens en gång efter förlossningen och blev gravid direkt igen. Det är inget någon av oss tar för givet då vi har flera i våran familj och närhet som inte kan få barn. Det här slår allt. 


15 Augusti 2013. Vilgot <3


1 Februari 2015. Bebis 2 <3  

3 Februari 2015. Bebis nr 2

Lillleman 1 år

Nu är det 19 dagar kvar tills det smäller, lilleman blir 1 år! Farmor och farfar är barnvakt så jag passade på att beställa det sista presenterna.
 
Han är ju född på våren så då tyckte vi att sommarlek och utelek passade perfekt så lite efter det temat har vi gått. 
Vi kommer göra om ett var våra stora trädgårdsland på baksidan till en sandlåda men det får vi göra närmare sommaren när det är lite varmare. Behöver bya ut all jord mot sand och sen köpa/göra ett skydd att lägga på när den inte används.
En gungställning ska han också få, men har inte hittat någon passande än. Vet att vi har på jobbet så ska titta lite närmare på den så får vi se, annars vet jag andra butiker i stan.
Beställde lite små saker från jollyroom nyss och det blev en barnpool med solskydd som man kan ta av om man vill, vill inte att han ska bränna sig så det var perfekt att det ingick. Det blev också en vattenkanna, hink och en badboll. Ska bli så kul att kunna vara ute och leka med honom i sommar :D 
Sen kommer han få kläder och lite sånt som vi redan köpt :) Blev ingen inredning till hans rum den här gången då han fick så mycket i julklapp + att nu kan han ju leka så då känns det viktigt att han får något som vi tror han tycker är roligt. 
 
Här är sakerna från jollyroom, hoppas att jag också kan klämma mig i poolen i sommar haha! 

Tyckte hinken och vattenkannan var så himla fina! Fanns billigare i plast också men får för mig att dom här håller bättre. Eller så köpte jag dom för att dom var söta ;)
 
Vi hade väl tänkt oss en "kassisk" gungställning som den på bilden, tror att den på jobbet såg ut ungefär såhär. Ska köpa till en babygunga eller två och byta ut tills han och hans kompisar blir lite större.

Vi har ju redan stommen klar till sandlådan så den slipper vi köpa i alla fall + att den är större än dom man kan köpa färdiga så jag är sugen på att sätta dit en bänk precis som dom gjort på bilden här under. Så vi kan sitta vid den medans han serverar sina sandkakor ;)

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0