Dagis förberedelser

Nu är det inte långt kvar tills lilleman ska börja på dagis, om ca 4 veckor smäller det. Den 24e för att vara exakt.

Hittade två skaljackor till på åhlens som det var 70% rabatt på så betalade 210kr för två stycken jätte fina jackor. En grön som han kan ha nu när han börjar och en svart i stolek 3-4 år som han kan ha sen.
Kappahl hade erbjudande på överdelar, ta tre betala för två så beställde hem en regnjacka, en fleecetröja, en vanlig tröja och ett par regnbyxor. 
 
Stövlar hittade jag också på rean hos lekmer och dom är från crocs, hoppas dom passar! 
Jag är inte sådär super haj på vad man ska ha för märken jag köper det jag tycker verkar bekvämt för Vilgot och det jag tycker är fint men nu gäller det att han har riktigt bra saker som håller och tål långa dagar ute så jag har tagit det som fått bäst i test/näst bäst på testfakta så vi får hoppas att dom har rätt, brukar alltid bli bra när jag använt mig av testfakta tidigare gällande andra barnsaker :)
Och sist men inte minst är namnlappar som jag beställde från namnlappar.se. En sol till min lilla solstråle <3

Fred och Wilma

Vi har hunnit med lite födelsedagar dom senaste veckorna och för ca två veckor sen så var vi på 50 (25+25) års fest hos våra vänner Elin och Philp och temat var 90-tal. Jag och Jesper valde att klä ut oss till Fred och Wilma flintstones, kommer ihåg att jag och pappa satt som klistrade framför cartoon network när jag var liten så fort dom var på tv. 
Jag kände mig faktiskt ganska fin och lyckades hitta en klänning och ett halsband på rean på stan och Jesper beställde sin outfit från partykungen. Hans peruk var bland det värsta jag sett haha. 
 
 

En gravid Wilma och Fred

Dom hade gjort det jätte fint med party tält ute och det blev grillade hamburgare till middag, lekar, dans m.m. En perfekt sommar kväll och vi åkte hem någon gång efter klockan två.

Ser ni Hibbi? Han i svart till höger? Han var en sims gubbe, ser ni den gröna symbolen över hans huvud? Tyckte det var klockrent! 

Sen har jag kommit fram till att det inte spelar någon roll om man är nykter eller inte man mår lika dåligt dagen efter i alla fall. Huvudvärken och tröttheten från helvete vill jag lova! Fast vi hade en riktig sovmorgon då lilleman sov hos farmor och farfar den natten. 
Jag tror inte huvudvärken har något med alkoholen att göra utan den beror på ljudnivån som blir, det har jag tänkt på nu under mina många nyktra kvällar i mindre nyktert sällskap. Folk börjar på en normal ljudnivå och på slutet av kvällen så skriker alla som att dom pratade med en hörselskadad person haha.

Leklandet och limön

Leklandet har räddat oss några gånger nu under semestern när det varit regnväder. Det kostar ingenting för vuxna utan bara för barnen och det kostar antingen 40kr eller 100kr beroende på vilken dag man är där. 
Första gången vi var där så var Vilgot lite försiktig och tog det lugnt men nu senast så har han flygit fram på allt. Tuffa killen!
Det har varit väldigt lite folk när vi varit där tråkigt nog, alla har kommit precis när vi varit klara så Vilgot har fått leka med oss vuxna istället. Tur att Jesper eller Sara varit med för jag kommer inte fram i alla tunnlar och sånt just nu, lika smidig som en tunna ungefär.


Vi lyckades få en fin dag för någon vecka sen också och då kom Jesper med förslaget att vi skulle ta en tur ut till limön. Sagt och gjort så packade vi ihop allt och slängde oss i bilen och hann precis med båten! Det var fullt med folk och vi hade tur som fick plats att sitta ute. Vilgot satt snällt i Jespers knä hela vägen och pekade och tittade på allt vi åkte förbi. 
Vi hann bara av båten så somnade Vilgot i vagnen så jag och Jesper tog en liten prommenad och stannade vid en badplats och fikade och solade under tiden. Väckte Vilgot så han skulle hinna med ett dopp innan det var dags att röra sig mot båten igen. Vi var på limön ca 3 timmar innan båten tillbaka gick och det var lagom, kan tänka mig att åka dit igen i sommar om vi får någon dag med sol.

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0