Phoebe or Pheobo?

Är det en Phoebe or Pheobo? 

 

När jag fick mitt plus så var det sista jag tänkte på om det var en kille eller tjej, jag var bara så himla glad över att vara gravid! När jag sen började tänka på om det var en kille eller tjej så kände jag också att det spelar verkligen ingen roll jag är lika glad för vilket som och jag skulle absolut inte ta reda på kön vid ultraljudet! 

 

Veckorna gick och ultraljudet kom närmare och det var nog inte förens dagen innan mitt ultraljud som jag började fundera på om jag verkligen inte ville veta. Elin hade ultraljud dagen innan mig och hon fick reda på att det var en liten tjej som låg i hennes mage och jag grinade i säkert en timme efter att hon berättat det, för att jag var så glad! Det var då på kvällen jag började fundera på om jag inte ville veta ändå, Jesper hade tjatat på mig ett tag för att han var så nyfiken och ville veta.

När vi satt i väntrummet innan ultraljudet så sa jag att vi får se hur det känns när jag ligger där. När vi kom in och jag la mig ner och jag fick se bebisen på skärmen så glömde jag bort allt jag tänkt på innan och det kändes som att jag var i en bubbla. Efter lite tittande så tyckte jag att jag såg en snopp så frågade om det var det jag såg, vilket hon sa att det nog var. 

Nu efteråt när jag tittar på bilderna som vi fick så tycker jag att det ser ut som en tjej, de där tre strecken som man ska se mellan benen finns där så nu är jag inte så säker. Alla säger att det ser ut som en tjej när de tittar på bilden, finns ingen som gissat att det är en pojke.
Det spelar fortfarande ingen roll vad det är för kön på den lilla vi är lika glad vad som än tittar ut där i april. Hade jag inte fått vetat att det nog är en pojke så hade det nog inte blivit ett till ultraljud som det blir nu. När jag vet att det kanske är en pojke så vill jag hellre veta till i alla fall 90 % att det stämmer. Vi har bara köpt könsneutrala kläder och saker i alla fall då det mesta antagligen kommer få följa med till eventuella syskon i framtiden.

 

Idag så bokade jag i alla fall tid på Mama Mia i Stockholm, så den 15 januari så ska vi till barnmorskan Kate på ett TUL (tillväxtsultraljud) och då kanske hon kan se tydligare nu när bebisen är lite större, kommer att vara i vecka 26+6 då istället för vecka 16+4 som jag var i när vi gjorde RUL.

Vill ha fredag hela veckan!

Har alltid tyckt att fredagar är den bästa dagen på hela veckan och speciellt nu när fredagarna också betyder att jag kommer in i en ny vecka! 
 
Idag går jag in i vecka 25 (24+0) och hela 60% har gått, har lite svårt att förstå att det inte är så långt kvar! Magen växer och bebisen växer. Jag har känt sparkar väldigt länge men nu är dom verkligen super starka och jag känner också jätte bra hur han vänder på sig. Han har också börjat tryckt på blåsan mer, det är som att han ställer sig på den och skjuter ifrån och jag får springa på toaletten hela tiden. Mina tuttar har växt på som bara den sen jag blev gravid och bharna blir bara mindre och mindre för varje dag som går känns det som, trycker jag så kommer det vit mjölk nu också så det är ganska häftigt men konstigt på samma gång. 
Foglossningen började för några veckor sen och jag trodde verkligen inte att det skulle göra så ont och vara så obekvämt som det faktiskt är. Går inte att förklara hur det känns man måste nog uppleva det för att förstå, men det känns som att ponnin ska delas i två delar och att benen ska lossna och glida isär när jag går haha. Gör också sjukt ont i nedre delen av ryggen och vid "kärlekshandtagen". 
 
 
Bebisen - Bebisen är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Barnets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket. Bebisen liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner, och har samlat på sig mer fett.
 

Övrigt - Många kvinnor plågas av benkramper eller stickningar i händerna. Tyvärr är det inte så mycket man kan göra för att lindra detta, men vissa tycker att massage hjälper. Man kan också prova att smörja på en avkylande kräm på benen, och att trampa lite hårt i golvet.

En del gravida upplever stickningar i händerna, även kallat karpatunnel syndrom. En del gravida får en känsla av att det sticker som nålar. Främst i tummen och pekfingret och med känselbortfall och ibland kraftlöshet. Ibland gäller det hela handen och underarmen. Det går över hos de flesta efter förlossningen. Ett fåtal behöver kirurgisk behandling.  

Nu kommer du och bör också varje dag känna att fostret rör sig. Detta är din garanti för att allt står bra till med det lilla livet i magen.

Du och din partner behöver inte oroa er för att sex kan vara skadligt för barnet, om det är en normal graviditet.

 

Julfirande!

Bäst på hela året tycker jag helt klart att julen är! Älskar allt pynt, förberedelserna, stämningen, kalle anka, maten, paketen och att alla i familjen samlas. 

Vårt julfirande började redan i måndags då vi åkte för att fira julen lite i förskott hos min kusin i Tierp. Det blev mat, tomten, julklappsspel och en massa mys innan vi var tvungna att åka hem eftersom att Jesper började jobba klockan 23 på kvällen. 

 

På julafton då åkte vi hem till mamma för att äta julfrukost vilket har blivit lite av en tradition så Jesper fick åka direkt från jobbet hem till mamma och sen hem för att sova. Fick super kastruller som det inte går att bränna fast saker i vilket var super eftersom att jag lyckas förstöra en sen tidigare genom att koka gröt ;) Fick också ett jätte fint ljus och en handsydd och handbroderad haklapp från Prag med bebisens namn på, så nu får det inte bli något annat än en liten kille haha. Av oss fick dom ul-bilden som var inramad och en kokbok med recept om man går på 5.2 dieten. Eftersom att Jesper låg hemma och sov så åkte jag med pappa till farfar på förmiddagen där vi fikade och åkte till farmors grav och lämnade blommor, var så fint med alla ljus som var tända på gravarna. Efter det åkte jag med pappa hem så han fick öppna sina julklappar, även han fick ul- bilden inramad och så fick han presentkort på öl- provning som han ska åka på med mamma, Hasse och Jesper sen i februari :) Av pappa fick vi pengar, pajform, gratängform, iittala glas och toffife choklad. Har redan ätit upp två av tre askar!

 

Åkte hem och väckte Jesper när klockan var halv 3 så öppnade vi våra julklappar hemma. Jag hade köpt pierre robert kalsonger och assassin's creed 4 till ps3 och jag fick 6 jätte fina koppar från lexington som jag hade önskat mig :)

Tittade på kalle anka hemma innan vi åkte till Jesper föräldrar för att fira med dom och hans mormor. Fick massa god julmat igen (har fortfarande inte tröttnat!!) och sen blev det paketutdelning även där. Till dom så hade vi köpt en vinkaraff och så fick dom också en bild på lilla bebisen :) Jespers lillebror fick presentkort på sf och hans mormor tekoppar, löste och en "te-kula". Jag fick två fina kivi ljuslyktor från iittala, Jesper fick underställ och sen fick vi ett kuvert där det låg biljetter till "Batra och Robin" och en hotellnatt i Uppsala så nu har man något att se fram emot! Så fick vi en mortel av Jespers mormor, pengar av hans farbror och fru och triss av hans morbror och tjej och så fick Jesper en captain morgan av sin bror ;) 

 

Det slog mig också att det här var sista julen vi firar innan bebisen kommer, nästa år har vi en bebis på 8 månader. Men nästa år så kommer nog vi alla att fira jul tillsammans hemma hos någon så att alla får vara med bebisen :)

 
 Våran julgran + lite av julklapparna
 
 
 
 

hannamottosson

Mamma till pseudotvillingarna Vilgot 17/4-14 och Tilde 1/10-15 -

RSS 2.0